Tannkrone /bro behandling i Oslo (Vika)

Vi kan tilby porselenskrone på dagen med E4D CAD/CAM teknikk.
 
Hvis stor del av en tann er borte enten som følge av fraktur, hull eller tidligere fyllinger, er tannkrone ofte det beste alternativet.  Hvis man derimot mangler hele tannen kan et av altennativene være en tannbro.  Ofte får vi spørsmålet om forskjellen mellom en tannkrone og en bro. Det enkleste svaret på det er at en bro består av to eller flere kroner som henger sammen, festet til hverandre.

Hva er en tannkrone laget av?
Det finnes i dag tannkroner som er laget av forskjellige materialer.  Den kronetypen som har vært brukt mest gjennom tidene er tannkrone som består av metall kjerne(gull og andre edle metaller) og med brennt keram eller porsjelen på utsiden og da er den utformet slik at den ligner tilstødende tenner i form og farge.  Dette er den kronen som er mest utprøvd og muligens den sterkeste kronen man har å velge i mellom.

Helkeramiske tannkroner
I senere tid har det dukket opp kroner som er helkeramiske.  Den nyeste typen helkeramike kroner har frest kjerne og så brenner man flere lag med porsjelen og å etterligne form og farge på nabotennene.  Det brukes en avansert teknologi for å fremstille disse kronene.  Etter at det er fremstillt modeller og de behandlet blir modellene lest av en datamaskin som så freser etter nøyaktige målinger ut en kappe som passer på modellen.

Det er mulig å fremskaffe tannbroer i helkeramisk materiale men dette er det ikke like utprøvd som broer laget av metall og keram.  Større tannkroner og broer hos individer med stor tannslitasje vil vår anbefalning være å lage metall-keram bro.

Det forventes at i fremtiden at mer protetikk vil dreie mot helkeramiske løsninger.  Denne utviklingen følger vi med på for å kunne gi deg de mest oppdaterte løsningene. 

Klinikk med kort behandlingstid
Vår E4D CAD/CAM teknikk er en meget populær behandling hos våre pasienter grunnet kort behandlingstid og dermed unngår man midlertidig krone og den ekstra timeavtalen som det ville innebære med en konvensjonell behandling.


Print   
 
copyright - vika tannhelse | Personvern